phplivex

PHPLiveX kullanırken karşılaştığınız sorunları ve neyi nasıl yapacağınızı burada tartışabilirsiniz
Forum rules
Sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir

phplivex

Postby black1one » Tue Dec 08, 2009 6:59 am

Merhabalar;
ilk başta belirtmek isterim 2-3 projemde phplivex i kullandım ve çokta memnun kaldım.hala da bir proje geliştirirken kullanmaktayım. ilk sorum comet uygulamaları hakkında yani chat uygulamaları. yapılmış herhangi bir chat uygulamanız mevcutmu ? eğer mevcut ise bunu sizden rica edebilirmiyim. 2.si ise ajax ile birlikte nasıl bir framework geliştirilebilir.(class mantığı ve tabanına dayanan.. php ye daha çok yönelik) buna benzer bi çalışmanız örneğiniz mevcutmu ? mevcutsa gönderirmisiniz! çünkü phplivex php ye bakış açımı değiştirdi.
teşekkür ederim.
black1one
Beginner

Re: phplivex

Postby ardabeyaz » Sun Dec 20, 2009 12:16 pm

2-3 sene önce, phplivex in eski versiyonlarından birini kullanarak (2 veya 2.1 net hatırlamıyorum) gelişmiş (çok kullanıcılı) bir php - ajax chat uygulaması yapmıştım. Şimdikine göre gerek performans açısından gerek özellik bakımından çok zayıftı kütüphane, ama yine de az kişi için kullanışlı olmuştu diyebilirim. Kodları malesef mevcut değil. Eğer shoutbox tarzı bir chat uygulaması yapcaksan çok kullanışlı bir şey yapabilirsin ama sana tavsiyem eğer gelişmiş bir chat uygulamasına ihtiyac duyuyorsan sadece ajax kullanmak yetmez. Bir server yazılımına ihtiyacın var. Çünkü php-ajax ile belirli aralıklarda mesajları kontrol etmen lazım, bunu çok sayıda insanın yaptığını düşüncek olursan sistemi ne kadar yavaşlatacağını tahmin edebilirsin. Gelişmiş chat yazılımları bu yöntemi kullanıyor, yani server taraflı bir program yazıp yeni mesajların gelip gittiğini kontrol ettiriyorlar vs... Ama denemek istiyorsan, basit bir chat uygulaması yazman fazla sürmez. Yapman gereken tüm fonksiyonları ajax ile çağırmak, belirli aralıklarda yinelenen bir ajax fonksiyonu ile gelen mesajları kontrol etmek vs...

Framework soruna gelince, şu anda mevcut çok sayıda php framework var. En kullanışlısının Zend Framework olduğunu söyleyebilirim. Onu veya diğerlerini kullanıp ona phplivex ile ajax entegre edebilirsin kolayca. Tek ihtiyacın olan phplivex in request metodunu ve gerekli parametreleri kullanmak.
Arda Beyazoğlu - Web Developer
PHPLiveX Core Developer
ardabeyaz
Core Developer

Postby black1one » Fri Dec 25, 2009 9:59 am

Teşekkür ederim.
black1one
Beginner

Postby black1one » Sat Feb 20, 2010 2:49 am

codeigniter kullanmaya başladım. ve kullanan onlarca insan jquery ve vbg.. ajax library leri tercih ediyor. sizden ricam codeigniter ve phplivex in birlikte kullanımı hakkında makale, yazı, örnek yazarsanız bende gelecekte kullanacak arkadaşlarda çok sevinecektir.
şimdiden çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..
black1one
Beginner

Return to Soru & Cevap